Principii pentru un living in stil scandinav

  • Distribuie:
Principii pentru un living in stil scandinav

One column layout One column layout

Camera de zi este inima locuintei noastre. Este locul in care toti membrii familiei se pot intalni si pot socializa o perioada cat mai lunga de timp. Acest spatiu al relaxarii, socializarii si armoniei in familie, livingul, trebuie sa fie amenajat cu mult profesionalism si mai ales, cu multa personalitate, astfel incat atmosfera creata sa fie una fermecatoare si ospitaliera.

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Design is knowing which ones to keep.  Scott Adams

Principiile unui living in stil scandinav

Designul in stil scandinav este mai mult decat o simpla amenajare, este un stil de viata. Spatiile trebuie sa fie practice, sa emane caldura si sa dea dovada de confort.


Cromatica living-ului trebuie sa fie calda si echilibrata
Un living in stil scandinav se face remarcat instant prin peretii de un alb imaculat. Intr-un astfel de living, vom mai gasi si nuante de gri, gri pastelat, bej, roz sau roz pudrat. Luminozitatea este cea mai importanta si trebuie sa creionam o atmosfera creativa si primitoare.


Un aspect inspirat din natura
Dragostea fata de natura este remarcata ca fiind un element principal in cultura scandinava. Frumusetea naturii, dar si modul in care plantele reusesc sa schimbe complet o incapare, sunt doar cateva elemente de care trebuie sa tinem cont. 


Multifunctionalitate
Un living in stil scandinav trebuie sa dea dovada mai presus de orice, de multifunctionalitate. Un exemplu sunt masutele de cafea care se pot utiliza atat pentru depozitarea revistelor, cat si pentru a servi cafeaua alaturi de cativa invitati.


Piese de mobilier practice si stilate
Piesele de mobilier trebuie sa fie utile, dar si potrivite din punct de vedere al designului pentru acest tip de amenajare. Masa, scaunele, dar si canapeaua trebuie sa pastreze liniile drepte cu margini rotunjite.  Totodata, putem sa combinam materiale diferite precum metalul cu lemnul.


Textilele ofera caldura amenajarii
Temperatura in tarile scandinave nu este deloc una prietenoasa si din acest motiv textilele sunt nelipsite. Materialele moi, calduroase, lana, mohairul, blanitele sau tricotajele sunt confortabile si adauga mai multa personalitate intregii incaperi.


Ferestrele mari aduc mai multa lumina in incapere
In stilul scandinav perdelele si draperiile sunt simple, astfel incat lumina sa poata patrunde cu cea mai mare usurinta in incapere. Plantele naturale sunt la fel de importante, deoarece vor permite soarelui sa intre mai mult in locuinta. Cu cat incaperea este mai luminoasa si mai calda, cu atat atmosfera din living va fi mai placuta. Corpurile de iluminat sunt si ele foarte importante. Livingul este o incapere destinata socializarii si a timpului petrecut in familie, iar din acest motiv este necesat ca acesta sa fie luminos si cald.

Primas.ro ne ajuta sa avem parte de un living perfect

Pe Primas.ro vom gasi piese de mobilier care sa ne transforme complet locuinta. Cu multa atentie, vom reusi sa facem cele mai bune alegeri, astfel incat livingul nostru sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

I like an interior that defines labeling. I don t really want someone to walk into a room and know that I did it. BUNNY WILLIAMS

Sursa imaginilor https://ro.pinterest.com/