Cum a aparut piatra decorativa si la ce este folosita

  • Distribuie:
Cum a aparut piatra decorativa si la ce este folosita

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Finisaje interioare din piatra naturala
Finisajele interioare sunt foarte importante intr-o locuinta. Podelele ocupa un loc important pentru a se realiza un design interior complex intr-o casa.  Modul de fabricare si de finisare a placilor din piatra decorativa este neschimbat de atatea secole.
Piatra naturala este un material foarte elegant si este o alegere inspirata pentru toti cei care isi doresc o podea calitativa. Pardoselile din piatra naturala sunt extrem de avantajoase deoarece se pot intretine usor.

Tipuri de piatra naturala pentru pardoseli

Ardezie - este in sist argilos, ardezia are o culoare gri sau gri-verziu si este recomandata pentru interiorul caselor cu aspect rustic. Suprafata pietrei poate  fi lasata ca atare, naturala sau poate fi slefuita dar asta trebuie sa fie facuta cu multa atentie deoarece ardezia se zgarie usor. Aceasta este rezistenta la uzura si cel mai important este ca nu crapa la ger.
Bazalt - este o roca de orgine vulcanica si este grea si dura. Culoarea acestei pietre este negru dar in timp poate avea parte de nuante brun-roscate sau verzui. Din aceasta piatra se pot face poteci sau alei deoarece rezista foarte bine la uzura.
Granit - este o roca magmatica care contine  cuart, teldspat sau minerale. Placile sunt de culoare gri , roz dar mai poate avea si nuante de rosu. Este foarte rezistenta la atacul acizilor, la grasime si la uzura.
Gresie - nu are trebui sa fie confundata cu placile de gresie ceramica. Gresia naturala este o roca sedimentara care se formeaza prin intarirea sedimentelor de nisip. Aceasta se utilizeaza pentru placarea drumurilor si aleilor. In plus, este foarte rezistenta la uzura si chiar si dupa slefuire suprafata ei va ramane mata si antiderapanta.
Marmura -  este o roca metamorfica dura, care are origine calcaroasa si care poate fi usor patata de acizi si de grasimi. In plus, este sensibila la zgarieturi si se foloseste de cele mai multe ori la interioare in care se doreste sa se obtina un aspect luxos.

De ce sa alegem piatra naturala pentru podea?
Piatra naturala este foarte eleganta si este o alegere perfecta pentru a avea o amenajare interioare eleganta si luxoasa. Placile din piatra naturala se pot utiliza cu succes in zonele cu trafic intens precum : bucatarii, camerele de zi sau holurile.  Aceasta rezista in stare perfecta de-a lungul timpului si se deterioreaza foarte greu.
Avantajele unei pardoseli din piatra naturala
Pardoseala din piatra naturala ofera numeroase avantaje. Aceasta este mai mult decat recomandata mai ales in zonele cu trafic mare. In cele ce urmeaza vom enumera cele mai mari beneficii ale pardoselilor din piatra naturala:

  • Este un material rezistent care nu arde
  • Piatra naturala este impermeabila
  • Permite folosirea unui sistem de incalzire sub pardoseal
  • Este versatila si ofera mai multe modele si culori incredibi
  • Este un material 100% ecologic

De ce este atat de cautata piatra naturala pentru interior?

Piatra naturala isi va lasa puternic amprenta asupra designului locuintei . Cu ajutorul acesteia vom putea obtine pardoseli durabile care se vor prezenta cu bine in fata trecerii timpului.

Cuvinte cheie: