Cate tipuri de parchet exista si care sunt diferentele dintre ele

  • Distribuie:
Cate tipuri de parchet exista si care sunt diferentele dintre ele

One column layout One column layout One column layout

Parchetul este un element important in amenajari interioare. Podelele din lemn sunt utilizate in prezent de foarte multe persoane. Confortul sporit oferit de acestea este cu siguranta un aspect cunoscut si un important criteriu de selectie pentru toti cei care isi doresc o locuinta calduroasa si confortabila.

Istoria parchetului in amenajari interioare

Prima utilizarea a pardoselilor din lemn dateaza din secolul X inainte de Hristos. Acestea ne sunt puse la dispozitie printr-o serie de picturi ale Regelui Solomon asezat pe un tron care era plasat peste o pardoseala facuta din placi de lemn. Vechii romani au fost cei care au creat designul pe care in prezent in numim oase de hering sau bradut. Spre finalul primului mileniu s-au folosit pardoselile din lemn mai ales in nordul Europei si in zonele mai reci de pe coasta Atlanticului. Marea majoritate a pardoselilor era facute din stejar, pin, molid si larice pe care le intalneau in padurile din apropiere.Trunchiurile erau prelucrate in forme care se asemanau foarte mult cu cele folosite in ziua de azi: scaduri, blocuri si benzi. La finalul Evului Mediu, oamenii avea deja o inclinatie pentru folosirea scandurilor in diferite placi de lemn pentru formarea unor decoruri cu totul speciale.
Informatii utile despre parchet
Dupa cum bine stim pachetul este un produs esential in amenajari interioare.  Exista mai multe tipuri de parchet, dupa cum enumeram: parchet laminat, parchet masiv si parchet stratificat. Intre aceste trei tipuri de parchet exista o anumita diferenta pe care o vei descoperi in cele ce urmeaza.

Thinking about design is hard, but not thinking about it can be disastrous - Ralph Caplan

Cate tipuri de parchet exista

Parchetul laminat
Parchetul laminat este un produs sintetic care a fost obtinut din mai multe staturi suprapuse. Aspectul de lemn este dat de o imagine de lemn peste care este aplicat un strat de lac.  Aceasta imagine reproduce foarte bine lemnul natural si unele efecte create prin finisaje pot reda perfect aspectul imbatranit al lemnului.
Parchetul masiv
Parchetul masiv este obtinut din lemn masiv si este o singura bucata de lemn. Pentru a se realiza acest parchet se folosesc esente mai dure din lemn, stejar sau salcam. Anumite bucati de parchet masiv sunt realizate pentru a se imbina dar mai exista si unele elemente drepte care sunt lipite sau batute in cuie pe un suport.
Parchetul stratificat
Parchetul stratificat este o combinatie intre cele doua variante. Acesta este obtinut prin suprapunerea mai multor straturi de lemn. Practic, este un strat de lemn masiv care este obtinut prin taiere. Acest strat este lipit peste straturi de furnire tehnice si sunt asezate unul peste celalalt.

Confortul oferit de fiecare tip de parchet
Lemnul este un material care a fost utilizat de sute de ani in amenajari interioare. Aceasta are caldura naturala si este placut la atingere, practice, este o placere sa mergi descult pe un parchet din lemn. In casele unde aplicat parchetul stratificat podeaua este placuta la atingere, calda si delicata. Pe langa toate astea, casele unde montat parchetul stratificat au parte un plus de confort.Parchetul laminat este mult mai subtire decat lemnul stratificat iar frigul trece prin el mai usor.  Daca acest parchet este montat pe polistiren atunci va fi mult mai calduros fata de un parchet montat pe folie.

Noblesse Group ne pune la dispozitie informatii complexe

Noblesse Group ne pune la dispozitie toate informatiile de care avem nevoie pentru a putea face diferenta intre tipurile de parchet. Cunoscand toate aceste diferente vom reusi sa facem cea mai buna alegere. Dupa cum bine stim parchetul este un element foarte important in amenajari interioare.

Cuvinte cheie: