Informatii utile despre parchetul laminat

  • Distribuie:
Informatii utile despre parchetul laminat

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Parchetul este o solutie atragatoare si calitativa pentru podeaua locuintei tale. Acesta va oferi un aspect elegant, natural si va oferi camerei in care este montat un aer aparte. Cea mai practica inlocuire a parchetului clasic si care sa ofere in acelasi timp un aspect desavarsit este parchetul laminat.

Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este o podea care are la baza o placa de densitate ridicata si care este obtinuta prin presarea fibrelor de lemn in amestec cu rasini sau adeziv. Parchetul laminat arata extraordinar si are o durata de viata foarte mare. In plus, este potrivit pentru oricare dintre incaperile casei precum: hol, bucatarie, dormitor sau living.Parchetul laminat este realizat dintr-un amestec de lemn si de rasini sintetice. Pe suprafata acestora se aplica un strat protector care este foarte rezistent. Rezistenta acestuia este marita prin lacuirea suprafetei de contact. In acest mod se creeaza si aspectul lucios al parchetului. 
Stratul superior al parchetului laminat este rezistent la abraziune si este realizat dintr-o folie pe baza de rasini melaminice si oxid de aluminiu care protejeaza pardoseala de orice ar putea sa dauneze aspectului.
Stratul decor este pe partea superioara a miezului interior. Acesta este realizat cu ajutorul unei imprimante de inalta calitate, este rezistent la ultraviolete si are o durabilitate mare in timp.
Stratul suport este cel principal si este cel mai gros. Acesta este compus din fibre lemnoase de mare densitate si ofera rezistenta.
Stratul de stabilizare este stratul inferior de melamina care confera placii duritate si stabilitate in timp. Acesta va intra in contact direct cu podeaua pe care este aplicat parchetul si va actiona ca o bariera impotriva excesului de umiditate.

Care sunt avantajele oferite de parchetul laminat

Rezistenta la zgarieturi
Parchetul laminat are un strat superior dur care il face sa fie puternic si rezistent la zgarieturi. In plus, este durabil si nu este deloc afectat de lumina soarelui. Putem observa inca de la prima privire ca acesta nu se va decolora in timp si rezista cu brio si la traficul mare.
Este usor de curatat
Din cauza stratului superior de melamina parchetul laminat va fi rezistent la pete si nu va avea nevoie de o curatare speciala. Singurul aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este  curatarea acestuia in cazul in care ceva a curs pe suprafata. Nu trebuie sa uitam ca parchetul laminat nu este impermeabil. Procesul de curatare implica aspirare si stergerea suprafetei cu mopul inmuiat in apa cu o solutie speciala.
Este usor de instalat
Parchetul laminat este foarte usor de instalat. Placile acestuia sunt realizate astfel incat sa poata avea loc o interconectare a lor cu usurinta. 
Modele variate
Un alt aspect important al parchetului lamniat este ca poate fi realizate in foarte multe modele. Oricine isi va putea alege cu cea mai mare usurinta un model de parchet laminat care sa se potriveasca cu decorul locuintei. Acesta se gaseste intr-o varietate de culori, dimensiuni si grosimi si indeplineste astfel cele mai inalte standarde de calitate.
Parchetul laminat este usor de intretinut si poate sa ofere o imagine perfecta oricarei incaperi.

A room is not a room without natural light. Louis Kahn

Cuvinte cheie: