Informatii utile despre parchetul stratificat si cum il putem folosi

  • Distribuie:
Descopera mai multe despre parchetul stratificat si cum il putem folosi

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Parchetul are o istorie impresionanta. Podelele din lemn au fost printre primele caracteristici ale caselor si este destul de greu sa mentionam o anumita data a aparitiei acestora. Cu toate astea, specialistii sustin ca podelele din lemn au aparut in jurul secolului X inainte de Hristos. Inventatorii podelelor din lemn sunt romanii, acestia au incercat cateva tehnici de taiere a trunchiurilor iar asta a dus la realizarea primelor pardoseli din lemn.Combinarea mai multor specii de lemn pentru realizarea pardoselilor a fost facuta in perioada cuprinda dintre secolul XV si XVII.

Ce este parchetul stratificat?

Mai intai de toate trebuie sa stim ce este parchetul stratificat si la ce ne poate ajuta acesta. Parchetul stratificat are in compozitia sa un strat subtire de furnir din lemn masiv. Stabilitatea acestuia este oferita de faptul ca straturile de lemn se suprapun perpendicular unul pe celalalt. Din acest motiv, parchetul stratificat este mai stabil din punct de vedere dimensional fata de un parchet din lemn masiv.
Care sunt elementele de baza ale parchetului stratificat
Ei bine, parchetul stratificat este mult mai apropiat prin caracteristici de parchetul masiv fata de cel laminat. Aceasta apropiere de parchetul masiv se datoreaza faptului ca parchetul stratificat are in compozitia sa un strat subtire de furnir din lemn masiv.In plus, parchetul stratificat a castigat mai mult teren in ultimii ani din cauza calitatii lemnului de esenta care este mai tare si mai masiv.

Care este compozitia parchetului stratificat

Parchetul stratificat este compus din:

  • Furnir din lemn masiv care are grosimi de 2 mm, 3 mm si 3,5 mm
  • Lemn din pin, molid, brad sau placaj multistrat din mesteacan
  • Strat de contrabalans din lemn
Parchetul stratificat este realizat dintr-un furnir de cea mai buna calitate, uscat si stabilizat. Cu siguranta acesta ne va putea oferi o podea calitativa.
Care este cantitatea de lemn natural din compozitia parchetului stratificat?
Ei bine, parchetul stratificat este realizat 100% din lemn iar asta inseamna ca este un produs de cea mai buna calitate. In plus, datorita stratului de lemn masiv acesta se poate reconditiona iar un parchet cu stratul de lemn de 3,5 mm se poate refinisa de maxim 5 ori.

De ce sa alegem parchetul stratificat

Parchetul stratificat este o alegere inspirata daca ne dorim sa instalam sisteme de incalzire in pardoseala. Acesta poate fi dublu stratificat sau triplu stratificat ceea ce inseamna ca poate avea doua sau chiar trei straturi superioare din lemn masiv. Acesta este motivul pentru care parchetul stratificat are un aspect estetic ireprosabil. Datorita aspectului sau elegant se poate folosi cu incredere in orice locuinta indiferent de designul interior al acesteia. O alta informatie la fel de importanta este ca parchetul stratificat se poate lacui iar asta inseamna ca se va obtine un parchet mat, din cauza utilizarii lacului mat, lucios si superlucios, mai exact un lac in mai multe straturi. Acest tip de parchet poate fi utilizat cu incredere in incaperi elegante, mai exact in camere de zi sau in dormitoare atat la bloc cat si la case.

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. Steve Jobs

Cuvinte cheie: