Descopera reguli si trucuri ale designului contemporan minimalist

  • Distribuie:

One column layout

Stil impecabil caracterizat de: lumina, forma si materiale

Ideea de esential este imperativa minimalismului cunoscut ca abordare a proiectarii in care elementele structurii sunt simplificate la componentele lor esentiale. Nimic nu este adaugat pentru efect. Designul prospera prin frumusetea formelor si a materialelor utilizate. Proiectarea trebuie sa fie clara si simpla, dar nu banala. Aici este primordiala utilizarea luminii, a formei si a finisajelor frumoase. 

Less is more

Ideea de spatiu curat este cu adevarat un motor in spatele miscarii minimaliste. Reflectand la viata cotidiana, nu avem nevoie de atatea lucruri, putem trai intr-un spatiu cu mult mai putin incarcat. De cate canapele avem cu adevarat nevoie? De cate scaune? De cate decoratiuni avem nevoie cu adevarat pe masuta de cafea sau rafturile noastre? In realitate, avem nevoie de functionalitate si practicitate care sa fuzioneze fara infrumusetari inutile. Formele ar trebui sa fie destul de simple, iar culorile si texturile sa se amestece armonios. Traiul intr-un spatiu bine conceput si neingradit are un efect calmant. Necesar este sa fie asigurat un generos  spatiu de depozitare inchis, astfel incat arhitectura interioara sa poata fi ordonata. Astfel se creeaza un refugiu calm pentru a trai.

Provocarile designului minimalist

Cea mai mare provocare este de a crea un spatiu cald si primitor. Atunci cand se utilizeaza o paleta de nuante monocroma, atmosfera prinde viata prin combinarea diferitelor nuante si texturi pentru a fi dinamica. Daca spatiul functioneaza bine, este simplu in compozitia sa, fara a fi excesiv de stimulant, stii ca este un proiect reusit de amenajare de interior in stil contemporan.

Stilul minimalist camera cu camera
Simplitatea si functionalitatea merg mana in mana cu estetica minimalista, una nu o depaseste niciodata pe cealalta, astfel va fi nevoie sa justificati existenta fiecarui element nou pentru a mentine sub control spatiul curat.
Pentru a imbratisa ideile minimaliste de amenajare, iata o scurta privire asupra a tot ceea ce vrei sa evidentiezi pentru a-ti injecta instantaneu casa cu design interior minimalist:

Bucatarie in stil minimalist

Deoarece nici o casa minimalista nu ar putea fi completa fara o bucatarie subtil sofisticata si contemporana, va sugeram sa alocati o mare parte din bugetul alocat amenajarii interioare in stil minimalist pentru aceast spatiu comun, essential. Odata ce ati reunit toate piesele puzzle-ului designului minimalist dorit, puteti fi mai expresiv cu atingeri decorative pentru a crea profunzime si un sentiment de caldura studiat. Pentru a mentine lucrurile luminoase si aerisite, arhitectii si designerii de interior Noblesse Group sugereaza asocierea alb-negru alaturi de culori aduse prin electrocasnice si vesela, in timp ce aglomeratii si imprimeuri inutile nu isi gasesc rolul. Impreuna cu dulapurile bine lucrate, solutiile inteligente de depozitare sunt vitale pentru a mentine suprafetele organizate si libere.

Dinning in stil minimalist

Designul interior minimalist necesita personalitate ca orice alt stil de design, totusi in doze mai mici pentru cantitatea potrivita de diferentiere. Ne place cum designul minimalist al dinning-ului are un spirit de relaxare, cu note de design subtile lasate prin piese simple de arta, eventual culori deosebite cu carcter personal ale scaunelor. Luati in considerare ideile de amenajare minimaliste, injectand alternative inteligente pentru a accentua spatiul prin scaune sau decoratiuni, pastrand in acelasi timp simplitatea mobilierului fix, cum ar fi o masa sau un bufet. Acest lucru va va permite libertatea de a experimenta fara a risca mult, deoarece va puteti juca cu usurinta si schimba din cand in cand obiecte mai mici pentru o reimprospatare rapida a dinningului.

Living  in stil minimalist

Creati un sentiment de lux relaxat cu un living care evidentiaza un decor minimalist si investiti intr-un mobilier inteligent care nu se va demoda niciodata. Adevaratul truc pentru a crea o abordare a vietii minimaliste consta in lipsa decorului, cum ar fi zona din spatele canapelei, deoarece un alt stil de design ar putea cere sa profitati din plin de fiecare loc posibil. Dar cand vine vorba de decor minimalist, adevarata frumusete consta in ceea ce nu se vede, pentru a lasa ochiul sa se se relaxeze, pentru o initiere fluida a conversatiilor.

Dormitor in stil minimalist

Creati un dormitor minimalist magistral, respectand simetria, liniile curate, siluetele simple, asternuturile de lux. Mergeti mai departe, distrati-va si experimentati cu o varietate de elemente neasteptate, care nu sunt adesea asociate cu designul interior minimalist, astfel incat sa il puteti crea cu propria amprenta. Linii paralele si forme dreptunghiulare care sunt sincronizate intre ele, in timp ce piese de arta jucause sau fotografii personale confera unicitate dormitorului.

Baie in stil minimalist

Asemenea bucatariei, atunci cand vine vorba de zone cu trafic intens, spatiul de depozitare este cel mai important atunci cand va doriti un design interior minimalist si coeziv in intreaga casa. Secretul este de a crea fundatia pentru decorul minimalist printr-o paleta cromatica restransa, mentinuta la maximum trei nuante. Simplu, dar plin de farmec, interiorul minimalist al baii se remarca prin intermediul accesoriilor negre, liniilor drepte si curate si asocierea alb-negru cu lemnul utilizat pentru a introduce atmosfera mediului natural.