Cum se monteaza mozaicul din sticla

  • Distribuie:
Cum se monteaza mozaicul din sticla

One column layout One column layout One column layout One column layout

Mozaicul din sticla aduce unei incaperi un aspect de lux. Acesta ofera eleganta si rafinament in orice camera este utilizat. Piesele de mozaic din sticla sunt rezistente la deteriorari chimice si din acest motiv ne ofera incredere in privinta imprimarii mizeriei.

The role of the designer is that of a good, thoughtful host anticipating the needs of his guests. Charles Eames

 Cum se monteaza mozaicul din sticla

Inainte de toate trebuie sa ne asiguram ca suprafata pe care vom monta mozaicul din sticla este perfect neteda si curata. Trebuie sa dispunem de toate uneltele necesare acestei operatiuni, precum: boloboc, creion, burete, gletiera zimtata, rola de cauciuc, amorsa de aderenta, adeziv de culoare alba, chit pentru rosturi si bineinteles piesele de mozaic.Pentru a se inlatura urmele de praf si pentru ca mozaicul sa aiba o aderenta mai buna, putem aplica pe suprafata de lucru un strat de amorsa speciala.Vom trasa cu ajutorul unei nivele si a unui creion pe suprafata care urmeaza sa fie placata, cateva patratele de dimensiunea placilor de mozaic. Vom prepara adevizul felxibil de culoare alba care este destinat aplicarii mozaicului de sticla. Placile de mozaic din sticla au o transparenta aparte si nu este indicat sa se utilizeze un adeziv de alta culoare. Acesta ar putea modifica nuanta mozaicului iar aspectul acestuia va fi complet schimbat.Cu ajutorul unei gletiere zimtate vom aplica un strat de 4-5 mm de adeziv flexibil de culoare alba pe o suprafata care sa cuprinda aproximativ 5 – 6 placi de mozaic.In aceasta etapa putem incepe aplicarea propriu-zisa a mozaicului. Montarea acestuia trebuie sa se realizeze urmand o regula stricta, montarea se va face de la mijloc spre margine.  Dupa ce montam placile de mozaic trebuie sa le netezim cu o rola de cauciu si sa le verificam cu bolobocul daca montarea a fost facuta la linie.Hartia autoadeviza pe care sunt fixate piesele de mozaic trebuie sa fie dezlipita la scurt timp dupa montare. Doar asa putem corecta eventualele imperfectiuni ale montajului si vom putea curata cu succes excesul de adeziv dintre piesele de mozaic foarte usor cu ajutorul unui burete.Chitul de rosturi se va aplica dupa ce va trece intervalul de 24 de ore necesar intaririi adezivului flexibil. Chitul pentru rosturi poate fi inlocuit cu succes cu un adeziv flexibil care poate fi utilizat la montarea placilor de mozaic.

Mozaicul de sticla ne ofera un design perfect

Designul este cel mai mare beneficiu atunci cand ne gandim la mozaicul din sticla. Placile din sticla sunt rezistente la pete si la mucegai . Un alt mare avantaj este cel al luminozitatii. Chiar si cele mai intunecate placi de mozaic din sticla vor reflecta lumina iar asta face ca toate piesele de mozaic sa straluceasca intr-un mod aparte indiferent de incaperea in care sunt utilizate.Un alt avantaj al mozaicului din sticla este durabilitatea. Dalele din sticla sunt durabile si sunt rezistente la fisurare in orice conditii. In concluzie, mozaicul din sticla este perfect pentru o locuinta eleganta si moderna.

Cuvinte cheie: