Mozaicul din ceramica - o alegere inspirata

  • Distribuie:
Mozaicul din ceramica - o alegere inspirata

One column layout One column layout One column layout

Mozaicul ceramic este disponibil intr-o varietate de culori si forme. Atunci cand se realizeaza piesele de mozaic ceramice este foarte important sa se aleaga cele mai potrivite scheme de culori. 
Mozaicul ceramic este un material foarte pretentios si trebuie sa fie utilizat cu foarte mare atentie. Nu este recomandat ca in interiorul locuintei noastre sa predomine culorile stralucitoare care nu vor face decat sa incarce foarte mult spatiul.
Cel mai eficient este sa apelam la o echipa de designeri interiori care sa ne ajute la crearea unui mozaic creativ. Aceasta echipa este cea mai in masura sa gaseasca solutii la toate problemele noastre in materie de design interior.
Mozaicul ceramic este o placa ceramica dreptunghiulara care are dimensiuni mici.  Aceasta este acoperita cu o glasura de culoare specifica sau poate avea un gradient de umplere a culorii. Acest tip de mozaic este mult mai puternic decat sticla.
Este utilizat in decoratiuni de fatada si pereti, atat in interiorul cat si in exteriorul cladirii. Se mai poate utiliza si ofera un design impresionant in bai si in bazine, in spatii rezidentiale dar si in birouri.  Are o rezistenta impresionanta la umiditate.

“The earth is a mosaic, and most fail to notice the gossamer tesserae floating down from the realm of the mind that form its images of beauty and horror.” Lawren Leo

Modul de realizare a placilor mozaic din ceramica

Mozaicul ceramic este realizat din argile pretioase care sunt macinate si care sunt imbinate, dupa care se realizeaza o aplatizare a acestora prin presare uscata. Produsul care rezulta din acest proces este o placa mozaic ceramica rezistenta la lovituri, abraziune si la inghet. Este un material durabil si rezistent. Placile de mozaic din cermanica sunt realizate in acelasi mod ca si dalele cermice obisnuite. O solutie este turnata in forme, este presata si plina cu glazura, calcinata intr-un cuptor la o temperatura cat mai ridicata. Placile care rezulta din acest process sunt perfecte pentru acoperirea peretilor sau podelelor din interiorul locuintei.

Avantajele mozaicului din ceramica

Rezistenta la murdarie
Piesele de mozaic din ceramica nu retin praful sau reziduurile la fel de usor ca alte suprafete de pardoseala. Nu au nevoie de lustruire sau de slefuire pentru a-si mentine finisajul. Se pot curata cu cea mai mare usurinta cu materiale obisnuite de uz casnic.
Rezistenta la pete
Mozaicul din ceramica rezista cu brio la toate tipurile de pete si poate fi curatat cu usurinta.  Daca vrem sa avem parte de mai multa siguranta atunci putem opta pentru placi ceramice colorate deoarece se comporta mai bine in fata murdariei.
Rezistenta la alunecare
Mozaicul din ceramica are o rezistenta impresionanta la alunecare. Placile de mozaic sunt rezistente la alunecare si pentru asta au fost utilizate diferite glazuri, aditivi si modele. 
Coloristica impresionanta
Mozaicul din ceramica are culori impresionante. Culorile nu se estompeaza in timp chiar daca sunt expuse la lumina directa a soarelui sau in fata razelor UV. Acestea raman la fel de colorate si de interesante.

Noblesse Interiors te poate ajuta in alegerea mozaicului din ceramica

Noblesee Interiors te poate ajuta sa alegi mozaicul din ceramica de care ai nevoie. Mozaicul este un produs care ne poate oferi o locuinta mai eleganta si mai sofisticata daca este ales cu multa atentie.