Tipuri de mozaic perfecte in designul interior

  • Distribuie:
Tipuri de mozaic perfecte in designul interior

One column layout One column layout One column layout

Mozaicul a fost utilizat in designul interior inca din Antichitate. Frumusetea si eleganta acestuia a reusit sa impresioneze oamenii inca din cele mai vechi timpuri astfel incat acestia sa isi doreasca sa isi amenajeze baia sau bucataria cu aceasta placa.Inca din cele mai vechi timpuri, mozaicul in baie si in bucatarie confera o nota eleganta pe care alte materiale nu reuseau sa o ofere. Doar prin simpla imbinare a unor bucati de mozaic, pardoseala din baie poate avea un rezultat uimitor.

Tipuri de mozaic

Mozaicul este un ansamblu de patratele de mici dimensiuni colorate sau fragmentate multicolore de diverse forme si materiale. Acesta adauga un plus de prospetime si de originalitate in designul unei locuinte.
Mozaic din ceramica
Ceramica este materialul cel mai des folosit pentru mozaic deoarece ofera un rezultat natural. Mozaicul din ceramica are o vechime de peste 4000 de ani. Acesta a fost gasit de arheologii din Estul Apropiat unde arta ornamentarii a fost ridicata la un rang de perfectiune.Mozaicul a fost privit ca un element decorativ, acesta fiind prezent in spatiile de locuit inca din cele mai vechi timpuri. In plus, mozaicul are o durabilitate foarte mare si este rezistent la umezeala. Se poate curata foarte usor si este disponibil intr-o gama variata de modele.

Mozaic din sticla
Mozaicul din sticla se gaseste in aproape orice dimensiune si forma. Acesta poate fi combinat cu succes cu alte tipuri de materiale precum gresie, metal sau piatra. Din acest motiv putem opta pentru mozaic in baie, mai ales ca se poate curata foarte usor, poate fi sters cu o carpa umeda sau cu apa calda.Placile de sticla sunt rezistente la pete si la mucegai si ne vor oferi de fiecare data siguranta unui design calitativ si interesant.
Mozaic din piatra naturala
Placile de mozaic din piatra ne vor putea ajuta sa avem parte de o ambianta naturala. Cu ajutorul acestor placi se va putea obtine acel aspect natural. Mozaicurile din piatra sunt perfecte pentru bucatarii, living, hol sau pentru baie. Cu ajutorul lor putem adauga mai multa profunzime in locuinta noastra. Placile din mozaic din piatra naturala sunt usor de curatat si de intretinut. Acestea sunt rezistente la apa si sunt foarte durabile.In ultimii ani, placile de mozaic din piatra naturala au devenit din ce in ce mai populare in amenajarile interioare. Acestea se integreaza cu succes in orice stil de design interior si pot crea spatii cu adevarat unice.
Mozaic de metal
Mozaicul de metal este un produs decorativ recent aparut pe piata. Modulele sunt capace metalice stantate care pot avea diferite forme, texturi si culori de suprafata. Acest tip de mozaic poate fi utilizat cu succes pentru finisarea suprafetelor de mari dimensiuni mai ales ca acesta este rezistent la coroziune.

Noblesse te poate ajuta sa faci alegeri inspirate

Atunci cand iti doresti sa faci cea mai buna alegere pentru locuinta ta trebuie sa apelezi la cei mai buni specialisti in domeniul designului interior. Echipa Noblesse te poate ajuta sa facem alegeri care sa te reprezinte si care sa iti ofere o ambianta perfecta.

“Design is thinking made visual.” – Saul Bass