Informatii importante despre mozaic si rolul sau in designul interior

  • Distribuie:
Informatii importante despre mozaic si rolul sau in designul interior

One column layout One column layout

Designul interior se poate defini ca modul creativ in care este decorat un spatiu interior. Un design interior reusit trebuie sa respecte anumite principii pentru ca spatiul creat sa fie unul confortabil si placut. Mozaicul este un element care se poate integra cu usurinta in orice design si care poate contribui la crearea unui spatiu placut cu o estetica impresionanta.

“Design can be art. Design can be simple. That’s why it’s so complicated.” – Paul Rand

Istoria mozaicul si importanta acestuia

Mozaicul a aparut pentru prima data in mileniul III i.Hr. intr-un templu din Mesopotamia. Aceste mozaicuri erau realizate din scoici, pietre si din fildes.  Tot in aceeasi perioada s-au  gasit si dovezi ale mozaicurilor din sticla din Persia.Romanii au fost cei care au ridicat mozaicul la rang de arta. La inceput mozaicurile erau realizate doar in combinatii de alb si negru dar cu timpul a aparut o gama larga de nuante de la marmura, pietricele de rau, pietre semipretioase sau email. 
Caracteristicile speciale ale mozaicului
Mozaicul este o faianta care este realizata intr-un mod special pe baza unor piese mici din diverse materiale. Decorarea unei locuinte cu mozaic dateaza din cele mai vechi timpuri. In prezent, mozaicul se bucura de o popularitate rasunatoare si putem afirma ca acesta se afla in topul tendintelor in materie de design interior.
Mozaicul poate fi folosit atat ca pardoseala cat si pentru placarea peretilor.  Acesta mai este folosit si pentru proiectarea obiectelor interioare asa cum ar fi: blaturile, semineele sau oglinzile.
Mozaicul a cunoscut o evoluare interesanta de-a lungul timpului. Avantajele numeroase pe care le ofera il face sa fie o alegere inspirata.Modalitatea speciala prin care se obtine, mai exact, prin amestecarea anumitor componente si arderea lor ulterioara il face sa prezinte mai multa incredere si denota mai multa pretiozitate.
Mozaicul are capacitatea de a rezista la expunerea chimica. Acesta se poate curata cu usurinta si ne ajuta sa avem parte de un mediu curat si ordonat.

Tendinte in design cu mozaic

Placarile cu mozaic au fost tot mai des utilizate atat pentru amenajarile de interior cat si pentru amenajarile de exterior. Formele unice ale placilor de mozaic aduc un plus de extravaganta oricarei incaperi.Mozaicul din sticla se poate folosi cu incredere in orice incapere. Cu  ajutorul acestui mozaic putem crea un design spectaculos. 
Mozaicul din sticla mata este recomandat pentru spatiile inchise deoarece ofera un aspect luxos si extravagant. Mozaicul din piatra ajuta la crearea unei ambiante naturale. Piatra este un material scump iar un mozaic din piatra va reusi sa ofere un design natural dar in acelasi timp si sofisticat.
Mozaicul din ceramica este durabil si se poate integra cu succes in designul oricarei locuinte. Daca ne dorim sa creem o ambianta placuta si clasica atunci putem folosi cu incredere mozaicul din ceramica.

“Design is a solution to a problem. Art is a question to a problem.” –John Maeda

Designerii Noblesse integreaza cu succes mozaicul in orice tip de design

A crea o locuinta cu un design perfect este de datoria unui designer de interior. La Noblesse Interiors vei gasi o intreaga echipa de designeri de interior care te va ajuta sa iti realizezi locuinta mult visata.