Modalitatea prin care se realizeaza mozaicul

  • Distribuie:
Modalitatea prin care se realizeaza mozaicul

One column layout One column layout One column layout One column layout

Oricine poate crea o placa de mozaic. Tehnica este chiar mai simpla decat ne-am astepta. Parodseala din mozaic a fost utilizata de sute de ani. De la interesantele parodoseli realizate in Grecia Antica si pana in prezent, mozaicul ne incanta privirea.
Ce este mozaicul
Mozaicul este o tehnica de arta decorativa. Acesta este o importanta parte a designului interior iar tehnica consta in asamblarea unor piese mici de piatra, gresie, sticla sau alte materiale astfel incat rezultatul final sa fie unul superb.

One should make one`s life a mosaic. Let the general design be good, the colors lively, and the materials diversified. Marthe Bibesco

Care sunt avantajele mozaicului

Naturalete si unicitate
Mozaicul este in mod clar un semn de eleganta si de bun gust. Acesta va fermeca mereu privitorul prin naturaletea sa si prin unicitate. Piesele de mozaic se bucura de o diversitate aparte de culori si de texturi astfel incat rezultatul obtinut sa fie unul perfect.
Este mereu in tendintele actuale
Mozaicul este un produs care va ramane mereu in tendintele designului interior. Dovada cea mai importanta a faptului ca il vom avea mereu in tendinte este chiar modul in care a supravietuit peste 3500 de ani. Modul in care reuseste sa personalizeze orice spatiu este impresionant.
Are o rezistenta mare
Mozaicul are o rezistenta mare, o lucrare realizata din materiale de calitate poate rezista in stare perfecta zeci de ani. Mozaicul nu este afectat de conditiile meteorologice si nu se decoloreaza rapid.
Modalitatea prin care mozaicul este creat
Mozaicul se obtine prin macinarea pietrei de constructii. Dupa macinare, piatra de mozaic care rezulta se trece prin site si se sorteaza dupa marimea boabelor.
Piatra de mozaic are culori diferite, precum: alb, negru, cenusiu sau verde. Atunci cand se macina marmura se obtine mozaicul de marmura.Lucrarile de mozaic se lustruiesc dupa uscarea si intarirea lor ca aspectul final sa fie unul perfect.
Cel mai des intalnite placi de mozaic sunt create din:
Ceramica –  pentru a se realiza placi ceramice, argila naturala este coapta intr-un cuptor. Pentru a avea rezistenta la pete si la umiditate, lutul este finisat cu o glazura de protectie. Acest pas asigura faptul ca placile ceramice pot suporta uzura zilnica atat in bucatarie cat si in baie.
Sticla – mozaicul este realizat din sticla mata. Piesele mozaicului din sticla au aproape orice dimensiune si forma. Pentru a se fabrica mozaicul din stica este necesara mai multa energie decat in cazul fabricarii unui alt tip de mozaic. Mai exista posibilitatea de a se utiliza placi din sticla reciclata.
Piatra – pietrele naturale precum marmura sau granitul sunt taiate in bucati mici. Placile de mozaic din piatra naturala ofera un amestec linistit de culoare si textura. Acestea reusesc sa ofere o atmosfera rustica si pot fi utilizate cu succes in mai multe incaperi.

Noblesse Interiors te ajuta sa ai un design perfect

Placile de mozaic au nevoie de fina atingere a designerilor de interior Noblesse Interiors. Acestia ne pot ajuta sa avem parte de un design atent elaborat care sa se pastreze in stare perfecta o perioada cat mai mare de timp.