Tipurile cele mai importante de marmura si caracteristicile lor

  • Distribuie:
Tipurile cele mai importante de marmura si caracteristicile lor

One column layout

Marmura este o piatra naturala care se utilizeaza in amenajari interioare si exterioare de foarte multi ani.  Materialul este apreciat pentru frumusetea si pentru utilitatea sa. Faptul ca marmura se gaseste intr-o varietate de culori si venaturi ajuta ca fiecare model sa poata beneficia de mai multe tipuri de finisaje.Aceasta piatra naturala poate avea parte de mai multe intrebuintari, precum: podele, pereti, pavaje, ancadramente, seminee dar si multe altele.

Be faithful to your own taste, because nothing you really like is ever out of style. Billy Baldwin

Marmura este o piatra volatila

Marmura se numara printre primele pietre naturale care au fost descoperite vreodata. Aceasta este raspandita in cele mai mari carieri din intreaga lume. Atunci cand marmura este minata si excavata este transformata in piatra de dimensiune mare sau  in piatra sparta. Piatra care are o dimensiune mare este produsa prin taierea in bucati de marmura cu o dimensiune si cu o forma specifica. Aceste tipuri de bucati de marmura sunt utilizate in sculpturi, cladiri, monumente, pavaje dar si in multe alte proiecte similare.

Cele mai importante tipuri de marmura

Emperador light
Marmura Emperador light este polisata si este foarte des utilizata in bucatarie, baie, hol sau sufragerie. Din acest tip de marmura se pot realiza cu succes blaturi,  masti pentru chiuvete, cadre pentru seminee si cazi. Marmura Emperador light are tonuri de bej, caramel si maro care vor aduce o atmosfera selecta in designul interior.
Emperador dark 
Marmura Emperador dark provine dintr-o cariera de roca din Novelda, Spania. Acest tip de marmura contine mai multe nuante de maro, de la cel mai inchis si pana la cel mai deschis iar venatura sa are o culoare alba.
Emperadlacatta or dark se poate utiliza atat la interior cat si la exterior pentru pardoseli, pereti, scari, chiuvete, mese, cazi de dus, blaturi de bucatarie sau alte elemente necesare in baie.
Calacatta
Marmura Calacatta este cea mai valoroasa dintre marmurile albe. Aceasta are un aspect dramatic si se face instant remarcata printr-un ton cald alb si un amestec de nervuri de culoare bej, auriu sau gri. Aceasta marmura se utilizeaza de obiecei pentru blaturile de bucatarie, baie, seminee, podele si pentru perete.
Crema marfil 
Marmura Crema marfil se bucura de o calitate impresionanta. Nuantele sale de crem sunt tot mai des utilizate in amenajarile interioare. Acest tip de marmura se bucura de o eleganta deosebita dar si de o durabilitate pe masura.
Carrara
Marmura Carrara este o marmura alba cu un aspect curat si care are nuante subtiri de gri. Se numara printre cele mai populare si cele mai bine cunoscute tipuri de marmura. In domeniul contructiilor, marmura Carrara se utilizeaza la balturi de bucatarie,seminee, podele si peretii dusurilor.Nero marquiniaMarmura Nero marquinia este cea mai calitativa piatra naturala de culoare neagra. Aceasta se poate folosi atat la exterior cat si la interior pentru pardoseli, pereti, scari, mese, blaturi de bucatarie, cazi de dus sau chiuvete.

Noblesse Interiors iti ofera informatiile de care ai nevoie

Marmura este o piatra naturala pretioasa care se poate integra cu usurinta intr-un design interior. O echipa de arhitecti de interior te poate ajuta sa ai parte de o amenajare realizata in functie de preferintele si de nevoile tale.

To create an interior, the designer must develop an overall concept and stick to it. Albert Hadley

Cuvinte cheie: