Istoria pietrei naturale in designul interior

  • Distribuie:
Istoria pietrei naturale in designul interior

One column layout

Piatra naturala a ajuns sa reprezinte un trend in designul interior. Este un element durabil, versatil si rezistent. Piatra naturala a fost inca din cele mai vechi timpuri un element important in constructii.  Aceasta este asociata cu eleganta si luxul si se poate incorpora in orice design interior. 
Piatra naturala se poate folosi la construirea unui semineu, a unui blat pentu bucatarie sau pentru placarea podelelor si a peretilor. Varietatile de roca naturala sunt in mod clar foarte rezistente la socuri mecanice, la pete si la zgarieturi. In plus, daca sunt tratate corespunzator pot avea o durata de viata foarte mai mare.Piatra naturala este o solutie moderna si are o calitate impresionanta in amenajarile moderne. 
Piatra naturala isi va dovedi eficienta in timp si va oferi o amenajare impresionanta.Piatra naturala este un material organic care este foarte rezistent si este un bun conducator termic.  Piatra naturala poate fi folosita in toata casa si vom avea siguranta ca rezultatul obtinut va fi unul perfect. Cu ajutorul pietrei vei putea sa iti creezi o locuinta in stil rustic deoarece piatra naturala se potriveste de minune cu orice stil de interior.  Piatra naturala isi va dovedi calitatea si ne va ajuta sa avem parte de amenajari moderne. Fiind vorba de texturi naturale, variantele de piatra naturala nu se vor demoda niciodata si se vor mentine intotdeauna in tendintele designului interior.

Tipuri de piatra naturala

Ardezia
Este o roca argiloasa care este formata prin sedimentarea acesteia sau a argilelor. Aceasta este opaca si culorile ei variaza de la albastru opac la nuante de bej si kaki. Foile de ardezie se pot desface cu cea mai mare usurinta in placi subtiri si pot fi utilizate pentru placarea pardoselilor sau pentru fatadele cladirilor.
Marmura
Marmura este o roca metamorfica si este rezultata in urma metamorfozei calcarului. Coloristica acesteia poate varia de la nuante rosiatice, brune, cenusii la alb si gri-albastrui. Cea mai importanta calitate a  marmurei este rezistenta la socuri mecanice. In plus, aceasta poate fi folosita atat la interior cat si la exterior atunci cand vine vorba de amenajari interioare. Marmura nu cedeaza si nu se fisureaza si o putem folosi cu incredere in proiectele de amenajari interioare.
Granit
Granitul este un material foarte rezistent si se poate integra cu succes in amenajarile interioare.  Este o piatra foarte rezistenta la erodare si la factorii de mediu, este o piatra care ne va asigura amenajarile mult dorite.
Travertin
Travertinul este o piatra naturala de origine sedimentara. Acesta are o textura poroasa si asta datorita calcitului din componenta. Culorile travertinului sunt destul de variata, il vom gasi disponibil in nuante de alb si galben si pana la tonuri maronii.Travertinul este de doua feluri: compact si spongios poros. Travertinul compact este mai dens si are nunate mai inchise. Travertinul spongios se mai numeste si tuf calcaros, acesta are o stratificare mult mai discreta din punct de vedere vizual. 
Steatitul
Steatitul este o piatra naturala care are in componenta sa magneziu si silicat de talc. Culorile steatitului pot diferi de la alb si galbui la cenusiu.  Acesta mai poate varia si ca duritate, densitate si rezistenta.

Innovation is often the ability to reach into the past and bring back what is good, what is beautiful, what is useful, what is lasting. SISTER PARISH

Cuvinte cheie: