Cum se poate folosi marmura pentru un design interior creativ

  • Distribuie:
Cum se poate folosi marmura pentru un design interior creativ

One column layout

Marmura este o roca naturala metamorfica, dura care are in compozitia sa carbonat de calciu.  Marmura se formeaza in urma recristalizarii calcarului in urma unor presiuni si calduri intense din timpul proceselor geologice care sunt desfasurate pe perioade foarte mari de timp. Roca care rezulta din toate aceste procese si transformari are o structura cristalina etansa dar si o porozitate bine definita.Marmura este piatra naturala care poate fi utilizata in arhitectura, in constructii, amenajari interioare si exterioare dar si in sculptura.

The essence of interior design will always be about people and how they live. It is about the realities of what makes for an attractive, civilized, meaningful environment, not about fashion or what s in or what s out. This is not an easy job. ALBERT HADLEY

Cum se formeaza marmura?

Marmura trece prin foarte multe procese de transformare care au loc la presiuni sau la temperaturi inalte.  Aceasta este formata din calcar iar din punct de vedere geologic este o forma cristalizata de calcar sau dolomita. 
Coloristica marmurei
Marmura alba nu este o simpla optiune, aceasta are in compozitia diferite minerale si saruri care ii confera mai multe culori naturale uimitoare. Gama de culori este una destul de variata de la roz si maro si pana la verde stralucitor.Mai sunt prezente si linii negre sau umbre gri care sunt cauzate de cele mai multe ori de impuritatile de carbon.

Stiluri de design interior cu Marmura

Atunci cand vorbim de designul interior ne gandim la un spatiu cat mai  bine amenajat si cat mai interesant.  Fie ca vorbim de placare pereti, de podele sau de piesele de mobilier care contin marmura aspectul final va fi unul pe masura asteptarilor.Marmura este un element foarte des utilizat in amenajarea baii sau a bucatariei. Aceasta mai este potrivita si pentru fiecare camera din casa, de living si dormitoare.

Modalitatile prin care puteam combina marmura in designul locuintei noastre
Marmura combinata cu metal
Putem folosi obiecte cu un finisaj din alama, crom, cupru sau alte obiecte precum rame foto sau suporturi de luminari cu o pardoseala din marmura pentru a completa designul din locuinta noastra. Este foarte important sa fuzionam elementele din metal cu nuantele care sa regasesc in marmura.
Marmura cu nuante bogate si luxoase
Marmura este un material cu o textura luxoasa si este perfecta pentru a crea o ambianta eleganta.  Putem mixa diferite texturi si imprimeuri astfel incat sa avem parte de o textura cat mai bogata.
Mixarea placilor de marmura cu terrazzo
Terrazzo este un amestec de mozaic cu marmura, sticla si granit. Aceasta este finisajul ideal pentru baie si bucatarie. Terrazzo este potrivit atat pentru pardoseli cat si pentru blaturi de bucatarie, dusuri, piese de mobilier sau tapet.

Form follows function that has been misunderstood. Form and function should be one, joined in a spiritual union. FRANK LLOYD WRIGHT

Noblesse Interiors te ajuta sa ai un design interior creativ

Poti avea parte de locuinta mult dorita daca vei apela la o echipa de designeri de interior. Noblesse Interiors te va ajuta sa ai parte de un design care sa se ridice intotdeauna la inaltimea asteptarilor.

Cuvinte cheie: