Ce este lemnul stratificat si la ce poate fi utilizat in designul interior

  • Distribuie:
Ce este  lemnul stratificat si la ce poate fi utilizat in designul interior

One column layout

Lemnul stratificat se obtine prin suprapunerea si prin lipirea prin presare a mai multor straturi de lemn natural. Fiecare strat din care este realizat lemnul stratificat este obtinut prin debitarea radicala a lemnului iar adezivul utilizat este unul special care este rezistent la apa. Rezultatul final este o structura rigida si stabila in care modificarile de volum ale fiecarui strat sunt anihilate de toate celelalte straturi.

Architecture is the learned game correct and magnificent of forms assembled in the light. Le Corbusier

Cum ajunge lemnul stratificat in designul interior

Primele etape in care se produce lemnul stratificat sunt la fel ca cele de prelucrare a lemnului masiv pentru grinzi de lemn si pentru orice forma de lemn de constructii. Procesul de prelucrare a lemnului natural este foarte simplu, mai intai lemnul este debitat, decojit si taiat in scandura bruta, dupa care aceasta este tivita si taiata la dimensiuni prestabilitate ajungandu-se la forma numita tehnic: friza.
Fizele trec prin procesul de uscare dupa care de eliminare a nodurilor si a defectelor care sunt transformate in lamele care formeaza lemnul stratificat prin debitare in straturi subtiri si imbinare pe lungime. Intre straturile de lemn se va aplica adezivi speciali pe baza de rasini iar rezultatul obtinut va fi presat pana la uscare. Surplusul de rasina se va indeparta de pe marginile segmentelor iar placa de lemn stratificata este finalizata.

Caracteristicile lemnului stratificat

Principalul avantaj pe care lemnul stratificat il ofera este singuranta structurala care este mult mai calitativa datorita multiplelor straturi, mai exact, are o portanta dubla fata de cea asigurata de lemnul masiv. Lemnul stratificat are o dilatare si o contractie redusa. In portofoliu Noblesse Interiors vom gasi numeroase colectii care folosesc lemnul stratificat in productia pieselor de mobilier tocmai datorita proprietatilor sale incredibile.
Lemnul stratificat are o rezistenta mai buna la ardere si la putrefactie. Este atat de des utilizat in designul de interior deoarece nu are noduri si nici defecte. In plus, orice persoana care opteaza pentru lemn straficat se bucura de o locuinta cu un aspect scump. Durata de viata este una indelungata asa ca ne vom bucura de acest produs o perioada cat mai mare de timp. Lemnul stratificat este un bun izolator termic si fonic. Ca sa putem utiliza lemnul asa cum ne dorim trebuie sa apelam cu incredere la o echipa de designeri de interior.

Utilizarile lemnului stratificat
Lemnul stratificat poate inlocui cu succes lemnul masiv in toate domeniile de utilizare incepand cu productia de parchet si pana la constructia de case.
Acesta se poate adapta cu succes la toate cerintele proiectelor astfel incat sa putem obtine in orice locuinta o ambianta aparte.
Lemnul stratificat in designul interior
Lemnul stratificat se bucura de un succes atat de mare deoarece  poate inlocui orice alt element din lemn pentru constructii, mai exact, de la structura de rezistenta si pana la pereti. Daca vom apela la o echipa de designeri de interior atunci vom puteam obtine un design creativ si atragator cu usurinta.

Noblesse Interiors ne ajuta sa utilizam mai usor lemnul stratificat

Atunci cand vrem sa avem parte de un design perfect si de o ambianta calda trebuie sa colaboram cu o echipa de specialisti. Noblesse Group te va ajuta sa ai parte de o locuinta calda in care lemnul sa aiba un loc asigurat.

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Design is knowing which ones to keep. Scott Adams