Cate tipuri de placaje din lemn exista

  • Distribuie:
Cate tipuri de placaje din lemn exista

One column layout

Placajul este un material versatil care poate fi utilizat in designul interior. Placajul este realizat din lemn de furnir.Placajul realizat din furnir are straturile pozitionate perpedincular unul pe celalalt si sunt lipite cu compusi speciali. Aceste tehnici de fabricare sunt cele care ofera rezistenta excelenta si rezistenta la uzura. 
Placajul este un material care se regaseste in structura pieselor de mobilier, de exemplu, ca spate la dulapuri, productia de usi sau sertare.

Real comfort, visual and physical, is vital to every room.  Mark Hampton

Cate tipuri de placaj exista – clasificare dupa tip de adeziv

Placaj FBA
FBA este un material cu o rezistenta mica la umiditate. Acest tip de placaj este perfect pentru camerele cu o umiditate scazuta. Mai poate fi utilizat cu succes pentru a crea elemente decorative in interiorul locuintei.
Placaj FCFC
FCFC este un material cu o rezistenta destul de mica la umiditate. Acest tip de placaj se poate utiliza cu incredere la lucrarile spatiilor rezidentiale iar in acest caz este permis un nivel moderat de umiditate.
Placaj FKM
FKM este un foi de furnir care sunt interconectate cu lipici melaminic. Gradul de rezistenta al materialului este unul mediu.
Placaj FSF
FSF este un material capabil sa reziste la sarcini importante si sa reziste la umiditate. Acest tip de placaj este ideal pentru placarea peretilor externi dar si pentru fabricarea pieselor de mobilier de exterior.
Placaj FB
FB este un material cu o rezistenta crescuta la umiditate si este capabil sa reziste la orice conditii de temperatura. Acest tip de placaj se poate utiliza in aproape orice domeniu.

I always put in one controversial item. It makes people talk. Dorothy Draper

Caracteristicile tehnice ale placajului

Rezistenta si rigiditatea placajului
Placajul este atat de des utilizat deoarece are o rezistenta foarte buna avand in vedere greutatea sa, in plus, are si o rigiditate superioara pe ambele laturi ale sale. Placajul mai poate fi utilizat si ca material structural, in aceasta situatie trebuie sa se calculeze intocmai grosimea si dimensiunile sale trebuie. Rezistentele mecanice scad odata cu cresterea umiditatii.
Nivelul de rezistenta la umiditate
Placajul are o umiditate cuprinsa intre 7 si 12% la finalizarea procesului de productie. Acesta isi poate modifica aceste valori in timpul transportului prin schimbul de umiditate cu mediul ambient.
Durabilitatea placajului
Durabilitatea placajului in fata ciupercilor sau la atacul insectelor difera in functie de tipul lemnului din care placajul este realizat. Aceasta durabilitate poate fi crescuta cu aplicarea unor solutii de protectie.
Rezistenta la foc a placajului
Placajul are o rezistenta la foc mult mai buna decat lemnul solid. Atunci cand este expus la foc, placajul se carbonizeaza cu 0.6 mm pe minut iar asta ii permite sa fie utilizat cu incredere in anumite constructii.

Noblesse Interiors ne ajuta sa alegem cel mai bun placaj

Ori de cate ori suntem in impas si avem nevoie sa faci o alegere perfecta in privinta designului de interior, echipa Noblesse ne poate ajuta. Designerii si arhitectii de interior Noblesse sunt mereu pregatiti sa ofere cele mai bune sfaturi si sa creeze o ambianta placuta care sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Doar prin colaborarea cu Noblesse vei putea avea parte de locuinta mult visata.