MDF- lemnul care ne poate insufleti locuinta

  • Distribuie:
MDF- lemnul care ne poate insufleti locuinta

One column layout One column layout

MDF-ul este un material descoperit din greaseala de o persoana care incerca sa obtina un panou izolator iar pentru asta s-a folosit de resturile ramase de la prelucrarea lemnului. Pesoana care a decoperit MDF-ul este William Mason iar descoperirea a fost facuta in anul 1925, atunci cand a incercat sa valorifice o sursa inepuizabila de fibre de lemn si a creat o placa noua.Placa de lemn a fost lasata la presat, sub presiune si la o temperatura ridicata.  Masinariile de presat au functionat mai mult decat William isi propusese iar materialul care a rezultat a fost mult mai dens si mai rezistent decat se asteptase acesta. In acest mod a luat nastere MDF-ul, mai exact “medium density fiberboard”.

No pattern should be without some sort of meaning. William Morris

Care sunt motivele pentru care MDF-ul este atat de special

MDF-ul este un material lemnos care se bucura de o calitate superioara. Acesta se poate infloia in plastic cu succes si se poate folosi in medii cu multa umezeala asa cum este baia. Pe Noblesse Interior vom putea gasi foarte multe piese de mobilier care ne pot asigura baia mult dorita.
Un alt mare avantaj oferit de MDF este ca ofera posibilitatea ca piesele de mobilier sa aiba acele margini rotunjite dar si multe alte modele care atrag instant toate privirile. Acest material lemnos sustine foarte bine greutatile si este rezistent in timp. Putem avea siguranta ca o sa ne ofere rezultatele mult dorite. Fiind rezistent la intemperii, MDF-ul se poate utiliza cu incredere in spatii cu umiditate ridicata si caldura.

MDI vopsit, melaminat, furniruit sau infoliat

Pentru a se finisa placile de MDF sunt folosite patru metode. Dintre toate aceste patru metode de finisare, vopsirea este cea care ii ofera MDF-ului cel mai ridicat nivel de rezistenta la actiunea vaporilor de apa dar si la temperaturi inalte.Vopsirea MDF-ului se realizeaza prin aplicarea de grund si email, un proces destul de asemanator cu cel de vopsire al unei masini. Modul de aplicare a vopsirii este cel care face ca MDF-ul sa fie perfect pentru bucatarie. 
Petele de grasime de pe mobila din bucatarie se vor putea curata fara probleme iar zgarieturile se pot repara cu cea mai mare usurinta.MDF-ul infoliat este perfect pentru living, dormitor si birou. Infolierea acestuia presupune aplicarea unei folii din PVC prin lipire cu adeziv si ofera o multitudine de optiuni de finisare, cu toate astea produsul finit este mult mai sensibil la umezeala si nu se poate repara daca este zgariat.
MDF-ul melaminat este obtinut prin aplicarea unui strat de decor si a unui strat superior de melamina peste placa bruta. In acest mod se creaza finisaje de diferite culori si texturi. Infolierea este un proces care ofera rezistenta acestui material lemnos.In cazul in care ne dorim sa avem parte de un design clasic, MDF-ul furniruit este cea mai buna solutie. Acesta are o placa subtire din lemn natural care este aplicata la exterior.

Interior decoration partly thrives on being social. Nicholas Haslam

Noblesse Interiors te ajuta sa alegi cea mai buna varianta de MDF pentru tine

Echipa de arhitecti de interior Noblesse Interiors te va ajuta de fiecare data sa alegi cea mai buna varianta de material lemnos pentru tine. Locuinta ta va corespunde in totalitate cu dorintele si gusturile tale in materie de design interior.

Cuvinte cheie: