fbpx

Trenduri in designul interior pentru 2019

An de an, compania Pantone desemneaza culoarea care va fi la moda in urmatoarele 12 luni, iar cele mai prestigioase targuri de design interior dau startul tendintelor in materie de mobilier, accesorii si decoratiuni. Pe langa urmarirea trendurilor, arhitectii si designerii de interior Noblesse Interiors ne sfatuiesc sa fim neconventionali, sa gandim creativ si sa ne punem amprenta personala asupra decorului.

Principalele trenduri in designul interior pentru 2019 au fost anuntate la sfarsitul anului trecut, dar si la targurile de profil de la inceputul acestui an.

Loredana Preda, CEO Noblesse Group International afirma ca “prezenta la evenimentele si targurile internationale de design interior ne ofera posibilitatea de a descoperi noile directii in designul interior pentru anul ce urmeaza. Dorinta noastra este sa oferim clientilor nostri cele mai trendy colectii de mobilier, accesorii si decoratiuni, astfel incat acestia sa aiba posibilitatea de a obtine interioare contemporane personalizate, dar care totodata sa fie in acord cu cele mai noi tendinte”.

De regula, schimbarile decorative se planifica la inceput de an, prin urmare in aceasta perioada cei mai multi proprietari de spatii publice si rezidentiale cauta idei, inspiratie, dar si cele mai potrivite produse, cum ar fi mobila din lemn masiv de calitate, accesorii moderne, textile, decoratiuni, placari sau obiecte sanitare. Acest articol isi propune sa va informeze cu privire la culorile si materialele in trend in 2019.

Culori la moda anul acesta

Institutul Pantone a desemnat coraiul culoarea anului 2019. Fiind calda si ocrotitoare, aceasta culoare este considerata perfecta intr-o lume agitata si in continua schimbare. Culoarea aleasa de Pantone influenteaza dezvoltarea de produse si deciziile de achizitionare in industria designului interior. Asadar, coraiul este anul acesta o sursa de inspiratie pentru designerii de obiect si nu numai.

In ceea ce priveste culorile, se remarca doua directii importante care merita mentionate: aspectul multicolor si o abordare eleganta a culorilor inchise, inclusiv negru.

Exista si o tendinta avangardista ce consta in utilizarea culorilor primare pentru a crea un efect asemanator operelor pictorului Mondrian. O alta tendinta, ceva mai redusa e de a combina nuante de orange cu verde inchis, galben, turcoaz, albastru petrol sau verde menta. Se incurajeaza armonizarea culorilor calde cu lemn rosiatic, iar nuantele intunecate de albastru si verde combinate cu auriu si alama pentru a crea acel touch specific stilului art deco.

 Mobilier in trend in 2019

Stilurile la moda la inceputul secolului trecut revin in centrul atentiei, dar reinterpretate, sub o alta forma sau alt finisaj. Elementele decorative in aceste stiluri reinterpretate vor oferi spatiilor un look proaspat si surprinzator. La capitolul mobilier, miza este urmatoarea: piese mai mici, modulare si multifunctionale. Patternurile, care altadata se foloseau la canapele, apoi la tapet, acum le gasim in varianta 3D pe unele piese de mobilier.

Materiale in tendinte in 2019

Lemnul ramane la fel de popular ca intotdeauna: pe langa sustenabilitate, lemnul este un material sanatos, versatil si creeaza o senzatie confortabila. Metalul este un material extrem de popular, iar tendinta este de a-l utiliza in culori calde sau cu aspect de lux, cu finisaj auriu sau alama. Metalul se foloseste la piesele masive de mobilier, dar si ca element decorativ pentru sursele de iluminat, mese si elemente montate pe perete.

Pe locul trei se numara sticla, urmata de rachita si alte fibre naturale, piatra naturala pentru acea atingere exclusivista. Pielea se mentine in top pentru calitatile sale: moliciune si aspect luxos. Cand vine vorba de textile pentru casa, se constata o intoarcere catre un material clasic: catifeaua. Un indiciu al luxului, acest material reprezinta o optiune excelenta pentru cei care doresc sa obtina un interior elegant sau acel soft look in ambient.

Un rol important este acordat plantelor naturale, care reprezinta nu doar o sursa de oxigen in decor, ci fac parte din design. Elementele decorative pretioase si plantele naturale vor fi elementele-vedeta in interioarele acestui an.

Noblesse Interiors este lider pe segmentul premium si luxury – un mix al celor mai frumoase colectii internationale, alaturi de servicii complete de design interior pentru realizarea de proiecte inedite.

Specializati in proiecte de design interior rezidentiale, proiecte HoReCa,  proiecte de design interior office-uri si proiecte design interior spatii publice, designerii Noblesse Interiors creeaza interioare personalizate, care reflecta povestea fiecarui beneficiar sau brand in parte.

Leave A Comment

Your email address will not be published.