Ce sunt pardoselile din pluta si cum se monteaza

  • Distribuie:
Ce sunt pardoselile din pluta si cum se monteaza

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Pardoseala din pluta este realizata din scoarta unor arbori de pluta. Aceste tipuri de pardoseli sunt realizate de cele mai multe ori din stejarul de pluta si din stejarul de vest. Recoltarea plutei nu este un proces care sa dauneze plantei. Arborele poate fi suspus la acest procedeu de pana la 20 de ori si de fiecare data isi imbunatateste tot mai mult calitatea materialului. Din acest motiv pardoselile din pluta sunt atat de cautate si atat de renumite.

Pardoselile din pluta -caracteristici

Pluta este diferita fata de alte materiale folosite pentru pardoseli si are numeroase avantaje.  Iata care sunt caracteristicile pardoselilor din pluta:
Este durabila
Pardoseala din pluta este foarte rezistenta la abraziuni si la zgarieturi. Aceasta isi pastreaza forma chiar si sub presiunea mobilei. Daca este intretinuta corespunzator aceasta pardoseala va rezista intr-o stare perfecta o intreaga viata.
Este rezistenta la lichide
Pardoseala din pluta este rezistenta la actiunea lichidelor. Pluta contine suberina, o substanta naturala iar aceasta are un efect asemanator cu ceara si respinge apa. 
Este benefica asupra sanatatii
Pluta este foarte rezistenta la mucegai si rezista foarte bine si in fata microbilor. Suberina care este in compozitia pardoselii nu permite impregnare sau retinerea acestora.  Pe langa toate astea si calitatea aerului va fi imbunatatita deoarece pardoseala de pluta este antimicrobiana si  nu emite particule sau microfiber in aer.
Este sigura
Pardoselile din pluta se aprind si se topesc la temperaturi foarte ridicate. Pluta genereaza mai putin fum si degaja mai putin material toxic.
Este confortabila
Pardoselile din pluta sunt placute la atingere si sunt calduroase.  In plus, acestea ofera si o izolatie foarte buna.Asigura o izolatie fonica mai buna
Pardoseala din pluta actioneaza ca un absorbant de sunete.
 Aceasta ofera mai presus de toate confort de la un etaj la altul sau dintr-o camera in alta.

Cum se monteaza pardoselile din pluta

Instalarea pardoselii din pluta este o lucrare cu o dificultate medie. Iata ce implica montarea acestor tipuri de pardoseli:
Se pregateste suprafata de aplicare si se indeparteaza orice plinte. Se niveleaza podeaua daca este necesar si se slefuiesc punctele inalte. Dupa care, podeaua se matura de praf si se curata de impuritati si se usuca. Pluta se extinde si se contracta atunci cand temperatura se schimba. Se va pastra un spatiu liber in zona peretilor de aproximativ 1 cm. Este recomandat sa se instaleze placile longitudinal de-a lungul peretelui. Daca se monteaza placi de imbinare atunci se utilizeaza ciocanul de cauciuc pentru fixarea piesei. Daca in schimb se utilizeaza placi de lipit se va urma aceeasi procedura dar se va tine cont de eliminarea golurilor de aer pe care adezivul le-ar putea face.
Se va utiliza ruleta de masurare pentru taierea placilor necesare dupa care se va continua in aceeasi directie. La final se va sigila podeaua ca operatiune finala dar o interventie de resigilare este binevenita la fiecare 2-3 ani de utilizare.
Pardoseala din pluta este un element natural care este provenit din arbori si care poate fi extrem de rezistent. Aceasta are o rezistenta remarcabila la umiditate si rezista foarte bine in fata timpului.

Every design choice we make has a sensual effect on us. Lebo Grand

Cuvinte cheie: