Modalitatile de montare a mozaicului

  • Distribuie:
Modalitatile de montare  a mozaicului

One column layout One column layout

Mozaicul este o modalitate perfecta pentru decorarea si protejarea suprafetelor, care ne permite sa cream decoruri ornamentale care sa umple locuinta de personalitate si de un joc complex de culori.

Pasii pentru aplicarea mozaicului

Materialele si uneltele de care avem nevoie
Mozaicul nu este atat de lat precum faianta si din acest motiv este recomandat ca in portiunea pe care o vom lasa libera sa montam un suport care are menirea de a egala diferenta de inaltime. Ca suport este potrivita o placa de gipscarton hidrofug. Atunci cand alegem grosimea placii trebuie sa tinem cont pentru placa de gipscarton de adevizul pe care il vom folosi.Mai trebuie sa asezam placa pe un suport si sa o crestam de-a lungul unei sipci cu ajutorul unui cutter. Dupa care trebuie sa gaurim placa pentru bransamentul de apa folosind o carota. Se monteaza placa in portiunea lasata libera in perete si trebuie sa folosim un adeziv special pentru gresie si faianta.

“ONE SHOULD MAKE ONE’S LIFE A MOSAIC. LET THE GENERAL DESIGN BE GOOD, THE COLORS LIVELY, AND THE MATERIALS DIVERSIFIED.” - MARTHE BIBESCO

Pasul 1
Primul pas este acela de a lipi mozaicul cu adeziv flexibil pentru piatra naturala. Amestecam adezivul intr-un recipient curat, pentru asta trebuie sa folosim un amestecator lens au o bormasina cu amestecator. Placa din gipscarton care este montata nu trebuie sa fie tratata, aceasta este deja pregatita pentru montare. Adezivul trebuie sa se aplice in mod uniform folosind un spaclu cu dinti de 3 mm.
Pasul 2
Trebuie sa asezam prima placa de mozaic in patul de adeziv. Ca sa avem parte de cele mai bune rezultate trebuie sa lucram de jos in sus. In continuare trebuie sa asezam in patul de adeziv tesatura de pe dosul placilor de mozaic, dupa care trebuie sa apasam placa in mod uniform in adeziv folosindu-ne in acelasi timp de o gletiera de cauciuc. Trebuie sa ne asiguram ca suprafata placilor de mozaic se aliniaza perfect cu marginea celorlalte placi.
Pasul 3
Pentru dopurile racordurilor pentru apa trebuie sa realizam decupajele care sunt necesare. Pentru a face asta este necesar sa taiem cu un cutit cutter tesatura de pe verso.  Dupa care putem aseza placa de mozaic decupata in patul de adeziv.
Pasul 4
Atunci cand intalnim un element de dus la nivelul pardoselii trebuie sa procedam dupa cum urmeaza. Pentru placarea elementului de sus trebuie sa amestecam intr-un recipient curat adezivul flexibil necesar pentru piatra naturala. Dupa care aplicam adezivul pe elementul de dus folosind o o gletiera cu dinti potriviti. Trebuie sa aplicam adezivul numai intr-o zona partiala si montam apoi direct mozaicul.
 Pasul 5
Asezam prima placa de mozaic in patul de adeziv si o aliniem la marigine. Placile de mozaic trebuie sa se potriveasca de la o placa la alta. Putem adapta bucatile individuale de mozaic cu ajutorul unui cleste.Orice specialist in domeniul designului interior stie cum sa aplice mozaicul astfel incat rezultatul final sa fie unul perfect din toate punctele de vedere. Un design atent elaborat este un design complex.