Evolutia Travertinului in designul interior

  • Distribuie:
Evolutia Travertinului in designul interior

One column layout

Piatra naturala a ajuns sa fie un element tot mai des folosit in amenajarile interioare. Pentru a avea parte de un design interior de succes avem nevoie de ajutorul unei echipe de arhitecti de interior care sa ne ofere cele mai bune rezultate. Piatra naturala este un element sofisticat care poate aduce un plus de eleganta si de originalitate oricarei locuinte. Cladirile realizate de civilizatii stravechi care au avut in structura lor piatra naturala stau in picioare si in zilele noastre. Asta nu face decat sa demonstreze ca piatra este un element durabil si rezistent.Travertinul este o piatra cunoscuta pentru rezistenta sa si pentru aspectul deosebit pe care il are. Inca din cele mai vechi timpuri, Travertinul a fost utilizat pentru placarea podelelor si a peretilor dar si pentru: blaturi de bucatarie, fatade, elemente de baie sau pentru elemente decorative.

Architecture is a visual art and the buildings speak for themselves.  Julia Morgan

Principalele caracteristici ale Travertinului

Travertinul este o roca sedimentara care este formata din segregarea mineralelor in contrast cu roci metamorfice sau magmatice. Putem spune ca acesta este de fapt un calcar unic care trece printr-o faza suplimentara de formare fata de calcarul obisnuit.
Istoria Travetinului
Travertinul are o istorie bogata, aceasta piatra naturala este apreciata de toata lumea si a devenit in timp scurt unul dintre materialele preferate de constructori. Faptul ca Travertinul avea o greutate mica il face sa fie o alegere perfecta pentru constructii. A fost utilizat in mod frecvent in Roma antica deoarece putea fi gasit in cantitati mari si era mult mai usor de extras. Romanii foloseau Travetinul pe scara larga pentru podele, amfiteatre, bai , apeducte sau temple.

Avantajele oferite de Travertin

DurabilitateDurabilitatea Travertinului depinde in cea mai mare parte de tipul de finisaj, placile de Travertin lustruit sunt mult mai rezistente si mai durabile. Rezistenta acestuia se pastreaza de-a lungul anilor chiar daca stralucirea se mai estompeaza.AspectTravertinul lustruit este cel care ofera un aspect luxos si distinct si este foarte usor de recunoscut. Acesta se poate folosi in special in dormitor, bucatarie si baie si mai putin in zona de exterior din cauza conditiilor meteorologice.InstalareTravertinul este o piatra mai moale decat marmura iar asta il face sa fie mult mai usor de taiat. In ceea ce priveste instalarea acestuia se poate realiza cu cea mai mare usurinta de catre o echipa de designeri de interior.Izolare termica si fonicaTravertinul este o piatra poroasa care are o densitate redusa.  Acesta are capacitatea de a izola termic si fonic foarte bine. Capacitatea de izolare poate sa difere in functie de finisaj si asta din cauza faptului ca unele modele au porii etansati.Spectru de culoareTravertinul lustruit este disponibil intr-o gama cat mai variata de culori care sa ne ajuta sa adaptam aceasta piatra naturala la stilul de design al locuintei noastre. Travertinul este disponibil in diferite tonuri de maro, gri, nuante de ruginiu, bej si multe altele.

Every room needs a touch of black, just as it needs one antique piece. Jan Showers

Noblesse Interiors te ajuta sa ai parte de un design reusit

Poti apela oricand la Noblesse Interiors ca sa poti avea parte de un design original. Piatra naturala este o alegere perfecta daca vrei sa ai parte de o ambianta naturala.