Tipuri de piatra naturala si caracteristicile lor

  • Distribuie:
Tipuri de piatra naturala si caracteristicile lor

One column layout

Piatra naturala este o investitie care pe care ne vom putea baza o perioada foarte mare de timp. Aceasta este un bun conducator termic si este o alegere excelenta atunci cand ne dorim sa avem parte de o locuinta moderna.

Be faithful to your own taste, because nothing you really like is ever out of style. BILLY BALDWIN

Tipurile de piatra naturala si caracteristicile lor

Ardezia
Ardezia este o roca argiloasa care face parte din familia gresiilor naturale. Aceasta este formata prin sedimentarea acesteia sau a argilelor. Este opaca iar culorile ei variaza de la albastru opac si pana la nuante de bej sau de kaki. Exista si alte tipuri de ardezie care pot avea culori sau texturi dramatice perfecte pentru toate acele persoane care isi doresc un design mai elegant. Ardezia este potrivita pentru blatul de bucatarie si ne va oferi acea ambianta naturala pe care o dorim.
Travertinul
Travertinul este o piatra naturala care are o origine sedimentara. Aceasta are o textura poroasa iar culorile lui variaza de la nuante de alb si galben la tonuri maronii. Suprafata placilor de travertin au o structura destul de specifica, mai exact, cu gauri si santuri.  Travertinul spongios poros este alb si usor iar cel compact este alb, gri, galbui sau brun.Travertinul se poate folosi cu incredere pentru pardoseli, seminee sau pentru pereti interiori si exteriori.
Marmura
Marmura este o piatra naturala fragila care se poate sparge repede.  Aceasta este o roca metamorfica non-lamelara, compusa din carbonat de minerale recistalizate, calcit sau dolomit. Marmura este practic un  mozaic de cristale recompuse. Se poate folosi cu succes in baie datorita texturii uimitoare.  Suprafata neteda si stralucitoare dar si multitudinea de culori ne va ajuta sa ne cream un design complex in baie realizat doar din marmura.
Granitul
Granitul este o roca magmatica care are in componenta sa atat cuart cat si minerale in nuante inchise. Cea mai frecventa nuanta a granitului este cea albastra dar mai poate avea variatii de tonuri de rosu, galben sau cenusiu.  Se foloseste cu incredere in designul interior deoarece este o piatra naturala foarte rezistenta la erodare si la factorii de mediu.Granitul are o densitate foarte mare si va rezista cu succes la caldura, pete sau la zgarieturi. Nu este o piatra recomandata in amenajarea bucatariei deoarece nu reactioneaza foarte bine cu mancarurile acide. O putem folosi insa, cu incredere in baie sau in living.

Noblesse Interios ne ajuta sa avem parte de designul dorit

Daca ne dorim sa avem parte de un design perfect si pentru asta trebuie sa apelam la o  echipa de designeri de interior. Echipa Noblesse Group te poate ajuta sa ai parte de un design interior care sa corespunda in totalitate cu dorintele tale. Cu ajutorul echipei Noblesse poti integra cu succes piatra naturala in designul locuintei tale astfel incat sa ai parte de o ambianta naturala si moderna in acelasi timp.

As an architect, you design for the present, with an awareness of the past, for a future which is essentially unknown. NORMAN FOSTER

Cuvinte cheie: