Informatii utile despre placile ceramice

  • Distribuie:
Descopera informatii utile despre placile ceramice

One column layout One column layout One column layout

Mai multe informatii despre placile ceramice si utilitatea lor in designul interior

Placile ceramice au fost utilizate dintotdeauna pentru crearea unui design interior deosebit. Acestea au fost utilizate inca din cele mai vechi timpuri atat pentru confortul oferit intr-o locuinta cat si pentru realizarea unui design cu totul aparte. Placile ceramice au fost si vor fi utilizate intotdeauna deoarece ofera mai multa siguranta si mai mult confort. Acestea sunt produse care ajuta la infrumusetarea locuintei prin completarea designului interior rezultat.

Istoria placilor ceramice
Placile ceramice dateaza inca din cele mai vechi timpuri de la popoare precum egiptenii, babilonienii sau asirienii. Dupa aceasta perioada placile din ceramica au fost fabricate in aproape toate tarile europene si in Statele Unite. Placile ceramice au cunoscut o ascensiune uimitoare la inceputul secolului al XX-lea, atunci cand au fost produse la scara industriala. Aparitia cuptorului tip tunel in anul 1910 a sporit automatizarea fabricarii placilor ceramice. In prezent, placile ceramice sunt fabricate integral in mod automatizat.
Compozitia placilor ceramice
Placile ceramice au fost realizate din minerale argiloase care erau extrase din scoarta pamantului sau minerale naturale asa cum ar fi feldspat, care de cele mai multe ori era utilizat pentru a reduce temperatura de ardere. De cele mai multe ori mineralele era rafinate.

Formarea placilor ceramice

Cele mai multe placi ceramice erau formate prin presare uscata. Aceasta metoda atat de cunoscuta este alcatuita dupa cum urmeaza, liantul organic care contine pulbere libera sau un procent scazut de umiditate curge dintr-un buncar chiar in matrita de formare. Materialul rezultat este comprimat intr-o cavitate de otel prin pistoane de otel dupa care este ejectat de pistonul inferior.Presele automate sunt si ele utilizate cu presiuni de lucru cuprinse intre 4 -6.000 de tone. Alte modalitati prin care se pot obtine placi neregulate si mai subtiri sunt extrudarea si perforarea. Aceste doua modalitati implica compactarea unei mase plastice intr-un cilindru de inalta presiune si fortarea materialului sa curga din cilindru in suluri scurte. Dupa care, pot fi perforate una sau mai multe placi prin folosirea unor prese hidraulice sau pneumatice.
Zvantarea placilor ceramice
Orice placa ceramica trebuie sa fie zvantata dupa ce aceasta este formata mai ales daca se utilizeaza o metoda umeda. Uscarea placilor ceramice poate dura chiar si cateva zile. Pentru a se usca se utilizeaza uscatoare continua sau tunel care sunt incalzite cu gaz sau cu ulei. Uscarea in infrarosu este cea mai potrivita pentru placile subtiri iar uscarea cu microunde se utilizeaza pentru placile groase. O alta metoda la fel de importanta este cea cu uscare prin implus. Se vor utiliza impulsurile de aer fierbinte care curg in directia transversala in loc de continuu in directia fluxului materialului.

Coacerea placilor ceramice

De cele mai multe ori se utilizeaza o singura ardere, mai exact, tigla care este preparata prin cuptoare cu role de frezat umede. Timpul in care o placa ceramica poate arde in cuptoarele cu role poate fi de 60 de minute iar temperatura de ardere cuprinsa intre 1.150 si 1250 de grade Celsius.  Dupa care, are loc un proces de racire rapid cu ajutorul unui flux de aer rece cu temperaturi sub 100 grade Celsius in doar 15 minute.

Ambalarea si marcarea placilor ceramice

Placile ceramice pot fi catalogate in mai multe categorii, dupa cum urmeaza:
- Calitatea 1 sau Calitatea A
- Calitatea 2 sau Calitate Comerciala
- Calitatea 3 sau MS

Noblesse ne ofera informatiile de care avem nevoie

Echipa specializata Noblesse Group ne ofera toate informatiile de care avem nevoie pentru a acumula cat mai multe informatii. Domeniul designului interior este unul complex si este necesar sa asimilam cat mai multe informatii.

Cuvinte cheie: